Valoració anual de l’Àrea de la Dona del Consell Comarcal de l’Urgell, any 2015.

L’any 2015 el SIAD de l’Urgell ha atès 282 consultes, de les quals 60 són serveis d’assessorament psicològic i legal.

En aquests dos serveis s’ha atès  42 dones sobre temes de divorci, separacions, custòdia dels fills, pensions alimentàries i   d’aquestes, 18 han patit algun tipus de situació de violència de gènere.

Del total de les 282 consultes, 222 consultes  corresponen a tràmits i gestions derivades de les associacions de dones de l’Urgell, dels ajuntaments de la comarca sobre presentació d’ajuts i subvencions, memòries, canvis de junta, organització d’actes, etc, i de consultes d’altres dones usuàries sobre altres temes com per exemple habitatge, formació  o consum.

A banda, des del servei s’ha continuat duent a terme activitats com la celebració dels dies internacionals de la dona i de la violència de gènere envers les dones. També s’ha dut a terme el cicle de conferències Dona Informat, que va arribar a la seva 12 edició, s’han organitzat els tallers i xerrades del Programa Fem Salut i s’ha col·laborat en la revisió del circuit per a l’abordatge de la violència masclista a Lleida.