Uns 650 nens i nenes de la comarca de l’ Urgell assisteixen a la projecció de la Pel·lícula “La canción del mar” sobre les relacions familiars, el dolor, el record i la preservació de la naturalesa.

Per 16è any consecutiu, el Consell  Comarcal de l’ Urgell, juntament amb el Servei Educatiu de l’Urgell, organitza el Programa Comarcal de Suport a l’ Educació adreçat a les escoles i instituts de la comarca amb l’ objectiu de potenciar la reflexió en diferents àmbits.

Enguany s’ha tornat a incorporar el cinema com a activitat, per tal de posar en valor les relacions familiars, les relacions fraternals, el dolor, el record, la preservació de la naturalesa….

Els dies 1, 2 i 3 de març s’ha projectat la pel·lícula “La canción del mar”, als tres cinemes de l’ Urgell:  Agramunt , Bellpuig i Tàrrega, respectivament, en sessió matinal.

L’activitat va adreçada als alumnes de 4t, 5è i 6è de primària dels centres escolars. Un total de 650 alumnes s’han beneficiat de l’activitat. El Consell Comarcal de l’ Urgell es fa càrrec del cost de la projecció, i del 50 % del cost dels quatre autocars per desplaçar els alumnes dels centres escolars de les poblacions cap als cinemes.

Aquesta joia irlandesa , Song of the Sea, és una pel·lícula animada de fantasia estrenada l’any 2014, dirigida per Tomm Moore, i que ofereix als joves espectadors l’ oportunitat de reflexionar sobre la necessitat d’assumir el dolor. La pel·lícula va ser nominada a la millor pel·lícula d’animació dels Premis Óscar 2015.