EL CONSELL COMARCAL  DE L’ URGELL  ESTÀ DUENT  A TERME UN  PROJECTE  EDUCATIU ALS MENJADORS  ESCOLARS DELS CENTRES DE PRIMÀRIA DE L’ URGELL

Com a responsables dels nens i les nenes en l’espai migdia, l’objectiu del consell comarcal és convertir el menjador escolar en un espai lúdic i educatiu. Aquesta tasca es porta a terme a través del  personal especialitzat que, mitjançant un projecte educatiu, programa i fa activitats per promoure hàbits, valors i actituds bàsiques per a l’educació dels nens i nenes, en tres àrees principals:

  • Educació per a la salut, per a la convivència i  per a la sostenibilitat

Des del Consell Comarcal, amb l’empresa  Alessa Catering Services  que té contractada per dur a  terme als serveis de menjador de les 6 escoles de primària de: Ciutadilla, Sant Martí , Belianes, Tornabous, Preixana i Castellserà, s’ ofereix  als  centres no solament un servei de menjador escolar, sinó també un espai educatiu que té la base en el desenvolupament integral de l’alumnat.

Es duen a terme per trimestres  una dotzena de  diferents activitats com: la Festa de la Fruita, l’ Hort del Menjador, Dia mundial de l’alimentació,  Tren de les rutines, Memory del menjador, etc…. També es fan Jornades gastronòmiques de les diferents tradicions de les diferents estacions del  calendari.

Aquesta activitat arriba a un total de 6 centres i a un total d’uns 120 alumnes.