11.238 persones han fet el GR175, La Ruta del Cister

El paisatge i els monestirs són el que més agrada als usuaris que circulen pel camí de La Ruta del Cister

Recórrer a peu o en bicicleta de muntanya el sender de La Ruta del Cister, el GR175, és un dels atractius que ofereixen les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell. Una forma enriquidora i diferent de fer turisme, seguint camins o senders marcats per tal de gaudir de la natura, els paisatges i els seus elements d’interès històric i cultural.

La diversitat de paisatge; els monestirs cistercencs de Santes Creus, Poblet i Vallbona, i la tranquil·litat són els aspectes més valorats pels usuaris i, per contra, la manca d’allotjaments i comerços al llarg del recorregut són els aspectes menys valorats i que desagraden de l’any 2016.

La modalitat, el sentit de la marxa i l’època de l’any
Segons l’última lectura dels ecocomptadors instal•lats al GR®175, La Ruta del Cister durant l’any 2016 hi han transitat un total d’11.328 persones, dades que es mantenen respecte l’any anterior, amb una mitjana diària de 4 persones, i una mitjana mensual de 135 persones. Segons la modalitat, 9.759 l’han fet a peu i 1.569 en BTT. Segons el sentit de la marxa, el 68 % dels usuaris l’han fet en el sentit contrari a les agulles del rellotge (Santes Creus-Vallbona-Poblet-Santes Creus). Els mesos més transitats durant l’any 2016 han estat: octubre, març, maig i abril respectivament; i els mesos de juliol i novembre són els menys transitats. I, finalment, el dia amb més trànsit és el diumenge (17 d’abril, 1 de maig i 19 de novembre).