BALANÇ DE L’ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DEL CONSELL COMARCAL DE L’URGELL – 2016

El Consell Comarcal de l’Urgell forma part de la xarxa Catalunya Emprèn  per a la creació d’empreses del Departament d’Empresa i Coneixement  de la Generalitat de Catalunya,  i l’any 2016 ha atès  137  consultes sobre diferents temes: com dissenyar un pla d’empresa, finançament, cursos i formació , etc.

Les activitats estan finançades pel Departament d’Empresa i Coneixement  de la Generalitat i el Fons Social Europeu.

S’ha sol·licitat una subvenció per dur a terme aquestes activitats relacionades amb l’emprenedoria i l’empresa, conjuntament el Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Tàrrega.

 ACTIVITATS DE FORMACIÓ:

Curs de màrqueting digital i comunicació 2.0 per a empreses del sector turístic

El Consell Comarcal de l’Urgell va organitzar un curs de 20 hores de formació sobre màrqueting digital i comunicació 2.0,  en el qual hi han participat 9 responsables dels allotjament de l’Urgell.

Tallers  de  Gamificació per als alumnes dels Instituts d’Agramunt, Bellpuig i Tàrrega

3 Tallers als Instituts Ribera del Sió d’Agramunt, Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig, i Institut Alfons Costafreda de Tàrrega, sobre gamificació en el món empresarial dirigit a 100 alumnes que cursen matèries relacionades amb l’empresa o emprenedoria.

 Taller, Troba els valors de la marca del teu negoci a Tàrrega

 El Consell Comarcal de l’Urgell va organitzar una formació  de 4 hores de durada adreçada a empreses i persones emprenedores amb una idea de negoci.  Hi han participat deu persones entre empreses i emprenedors.

A banda de la formació també s’ha dut a terme:

 Acompanyament a empreses:

Es tracta d’un  seguiment tècnic i un acompanyament a empreses de nova creació a càrrec d’ un coach experimentat. L’assessorament és sobre gestió d’estocks, màrqueting, com captar nous clients, donar a conèixer el producte, etc. S’ha assessorat a 3 empreses de l’Urgell: una de Rocallaura i dos de Tàrrega.

Premi Comarcal a la realització d’un pla d’empresa

El Consell Comarcal de l’ Urgell i el Servei Educatiu de l’ Urgell durant aquest curs 2015-2016 i dins del XVI Programa Comarcal de Suport a l’ Educació ha dut a terme el VIII Premi Comarcal a la realització d’ Un Pla d’ Empresa. El treball  guanyador ha estat per la  Residència Canina i Parc Aquàtic, d’ Anna Ruiz Vilanou i Laia Talavera Cama  de l’INS Alfons Costafreda de Tàrrega. Del Cicle Formatiu de Grau Superior 2n Curs Administració i Finances.La seva professora tutora ha estat la Sra. M. Dolors Martorell.

Participació a fires:

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Urgell  ha participat a  dues fires dins l’espai del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, “Aliments del territori i tu”. Ha estat present a la Fira de St. Josep de Mollerussa, al març i a la de St. Miquel de Lleida, al setembre.

L’objectiu d’aquesta acció és posar en valor el producte de proximitat i més encara en moments de contracció econòmica, contribuint a promocionar els productes de les nostres comarques i les persones que els fan possibles.

A nivell comarcal també s’ha participat en altres fires del territori com són , la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa, la Fira del Torró i la Xocolata d’Agramunt, la Fira del Medi Ambient de Tàrrega i la Fira-Festa de la Conserva de Bellpuig.