El conseller d’Interior, Jordi Jané, afirma que l’Urgell és una de les comarques més segures de Catalunya.

Aquesta tarda, el conseller d’Interior del Govern de Catalunya, Jordi Jané, ha presidit el Consell d’Alcaldes de l’Urgell reunit al Consell Comarcal.

Durant la reunió el sotsinpector de la comissaria de Tàrrega, Manel Sancho, ha explicat als alcaldes assistents l’índex delictiu de la comarca, durant l’any 2016, i ha destacat els 31,2 fets/1000 habitants de l’Urgell, situats molt per sota de la mitjana de Catalunya, que és del 65 fets/1000 habitants. Tot i això, s’ha registrat un augment dels robatoris amb força en el domicilis particulars.

Per altra banda i arran dels últims incendis i inundacions que ha patit el nostre territori, el President del Consell Comarcal, Salvador Bonjoch, ha anunciat la creació d’una Comissió de Protecció Civil de l’Urgell, de la qual en formarien part els cossos de seguretat, tècnics de sanitat, emergència i representants polítics del Consell Comarcal de l’Urgell, amb l’objectiu de coordinar, donar suport i assistència i cooperació necessària per a la protecció de les persones, dels béns i del medi de la comarca.