TALLER DE MÚSICA MODERNA A LES ESCOLES

Durant el mes de febrer, el Consell Comarcal i el Servei Educatiu de l’Urgell, mitjançant el XVII Programa de Suport a l’Educació de l’Urgell, han dut a terme, concretament del dia 9 al 24, els  Tallers de Música Moderna a les escoles (Jacint Verdaguer de Tàrrega, Vedruna Bellpuig; Santa Creu d’ Anglesola, i Escola de Ciutadilla entre d’altres), amb l’objectiu de conèixer i gaudir en directe de la historia de la música.

Aquests tallers, impartits per Ignasi González (contrabaix, baix elèctric, guitarra clàssica i veu) i Toni Solà (saxòfons soprà i tenor), han tractat de fer un viatge intens a través de la història de la música moderna des de finals del s.XIX fins als nostres diez, en el qual els alumnes han gaudit d’una experiència molt enriquidora.

Els dos músics han anat  exemplificant les seves explicacions amb la interpretació d’algunes obres musicals representatives de diferents estils musicals: When de saints go marxing in – Louis Armstrong; Blue Moon – Frank Sinatra; Before you acuse me, take a look – Bo Diddley; Hound dog – Elvis Presley; Let it Be – The Beatles; All of me – John Legend….

En total s’han realitzat 5 tallers, adreçats als alumnes de cinquè de primària de la comarca. Els músics s’han desplaçat al mateix centre, i la durada de cada taller ha estat d’ una hora.