Cloenda del programa Joves per a l’Ocupació a l’Urgell, amb la inserció de 27 joves al món laboral

El Consell Comarcal de l’Urgell va clausurar, ahir divendres, el programa que s’ha dut a terme conjuntament amb el Consell Comarcal de la Segarra i que ha permès contractar més de la meitat dels joves d’ambdues comarques, un total de 27 joves durant la realització del programa.
La cloenda es va realitzar dur a terme al Consell Comarcal de l’Urgell, amb la participació del Conseller Comarcal de Joventut, Jaume Pané i de la Consellera Comarcal de Promoció Econòmica, Carme Miró, que van destacar la bona acollida del programa i les oportunitats que ha generat a aquests joves que fins al moment no treballaven ni estudiaven.
Un total de 40 joves han participat en aquest programa. Dels 30 joves que no tenien el graduat en ESO, 7 estan assistint al CFA per cursar-la o fer-ho a distància (IOC), i 9 estan realitzant altres formacions. En total han retornat al sistema educatiu un total de 16 joves.
El principal objectiu del programa impulsat pels consells comarcals consistia a augmentar la inserció dels joves en atur a través de la millora de la seva qualificació professional, i l’experiència en l’entorn laboral d’aquests joves i formar-los professionalment.
En aquest sentit a l’Urgell s’han realitzat les accions formatives professionalitzadores “d’Auxiliar de Serveis de Restauració” a càrrec de FOGONS FORES S.L. al restaurant la Cava de Tàrrega (10 joves) i “d’Operacions A

uxiliars dins la Indústria Alimentària” a càrrec de Teixidó Associats, amb 15 joves.
Al finalitzar la formació, de 180 hores, els joves van realitzar 40 hores de pràctiques, com activitat complementaria a la formació professionalitzadora.
Durant l’acte, formadors i empresaris conjuntament amb els joves participants van poder explicar les seves experiències i van manifestat la seva satisfacció per la formació i feina aconseguides gràcies al programa Joves per l’Ocupació.