DIAGNOSI DE LES RUTES DE SENDERISME I BTT DE L’URGELL

El Consell Comarcal de l’Urgell disposa de la guia de Camins de l’Urgell a peu i amb BTT on hi ha diferents rutes, petits senders i senders de gran recorregut, que es poden realitzar a peu o amb BTT. Es tracta d’un total d’11 rutes circulars PR de Petit Recorregut, 1 sender GR3 de Gran Recorregut , el Camí Ignasià i 3 trams del Camí de Sant Jaume català, que s’estenen en gairebé 260 Km.

Aquestes rutes es van senyalitzar fa anys i amb els pas del temps, el trànsit d’usuaris i les inclemències meteorològiques , s’ha vist necessària realitzar una diagnosi extensa, per tal de saber en quin estat es troba la senyalització informativa i direccional de les rutes i revisar les marques de pintura, postes i banderoles que hi ha en els trajectes. El treball de camp inclourà la georeferenciació i tracks de totes les rutes.

El següent pas serà l’execució de les tasques de conservació i manteniment de les rutes que ho necessitin, que poden ser de neteja i desbrossament dels camins, repintar senyals o substituir banderoles o senyals malmeses. Està previst que les tasques de diagnosi i conservació de les rutes s’acabin a finals d’any.