SIGNATURA DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL CONSELL COMRCAL DE L’ URGELL, ALESSA CATERING SERVICES, SAU I CONSELL CATALÀ DE LA PRODUCCIÓ INTEGRADA

Avui dimecres dia 12 d’ abril ha tingut lloc al Consell Comarcal de l’ Urgell l’acte de presentació del conveni entre les tres entitats. A l’acte hi ha assistit el Sr. Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l’ Urgell, el Sr. Antonio Farré, Conseller Comarcal d’ Ensenyament de l’ Urgell,  el Sr. Xavier Rivera i Medina, representant d’ALESSA , i el senyor Antoni Escarp, president del Consell Català de la Producció Integrada.

L’objecte d’aquest Conveni és establir la col·laboració entre el Consell Comarcal de l’ Urgell, ALESSA i el Consell Català de la Producció Integrada per fomentar el consum de productes de producció integrada en els menjadors escolars gestionats per ALESSA, en virtut del contracte que té signat amb el Consell Comarcal de l’ Urgell.

A través d’aquest conveni les entitats es comprometen a:

  1. El Consell Comarcal de l’ Urgell, es compromet a incentivar i potenciar l’ús de productes de producció integrada en els menús escolars que són competència del Consell Comarcal.
  1. ALESSA a incloure productes de producció integrada en els seus menús, i difondre el logotip de la producció integrada i el seu significat en els centres escolars.
  1. I el Consell a difondre entre els escolars i les AMPES els beneficis de la producció integrada a través de campanyes de promoció específiques. El Consell Comarcal de l’ Urgell, té la competència delegada per part del Departament d’Ensenyament per a la gestió dels serveis escolars de menjadors als centres docents públics de titularitat del Departament d’Ensenyament.

Els menjadors que es beneficien d’aquest conveni són 7, els quals formen part del contracte entre el Consell Comarcal i ALESSA. L’ Institut de Bellpuig, i les escoles de Ciutadilla, Sant Martí, Belianes, Tornabous, Preixana, Castellserà.

A la província de Lleida hi ha un gran volum d’hectàrees de fruita dolça inscrites al registre del Consell Català de la Producció Integrada i que es produeixen d’acord amb aquest sistema productiu respectuós amb l’entorn.

Val a dir que el Consell Comarcal també respecta el foment de l’agricultura ecològica mitjançant l’ ús d’aliments provinents d’aquest sistema de producció.