EL GR175 LA RUTA DEL CISTER, PROTAGONISTA EN UN WORKSHOP ESPECÍFIC DE SENDERISME

Els tècnics de l’Oficina de gestió de La Ruta del Cister es van reunir amb diversos tour operadors dels mercats internacionals d’Alemanya, Benelux, Espanya i Itàlia, dijous dia 4 de maig a Roses. Els agents participants són convidats per l’Agència Catalana de Turisme a través de les seves oficines a l’estranger i participen amb la intenció clara de captar nous productes de senderisme al territori català.

En les diferents reunions es va destacar un interès molt significatiu en comercialitzar el GR175. La majoria de touroperadors anaven en recerca de senders que tinguéssin un valor afegit, una història al darrera. El GR175 va encaixar molt bé en les seves necessitats tenint en compte que és l’únic sender que uneix els tres monestirs més importants de Catalunya (Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges).

En definitiva el workshop ha esdevingut una molt bona plataforma per donar a conèixer i fomentar la comercialització. Aquesta actuació s’ubica dins les activitats de promoció de La Ruta del Cister, centralitzades directament al GR175 i va en paral·lel a les diferents actuacions d’inversió que es fan al sender.

Cal tenir en compte que el GR175 es troba entre els 5 senders més transitats de Catalunya segons la FEEC, i anualment el recorren uns 10.000 persones aproximadament.