TALLERS I VISITES A L’ESPAI GUINOVART I A “LO PARDAL” D’AGRAMUNT PER ALS ALUMNES DE 9 ANYS DE LA COMARCA DE L’ URGELL

Dins del XVII Programa Comarcal de Suport a l’ Educació de l’ Urgell, que organitza el Consell Comarcal i el Servei Educatiu, aquest mes de maig s’ ha apropat el món de l’ art a l’ alumnat de la comarca de l’ Urgell a través de la visita a dos museus d’ Agramunt.

Aquests tallers s’han adreçat a alumnes de tercer de primària, i han estat 6 centres els interessats, amb un total de 9 tallers. Els centres assistents han estat Valeri Serra de Bellpuig, la ZER Guicivervi, Vedruna Bellpuig, Vedruna Tàrrega, el Maria Mercè Marçal de Tàrrega, el Sta. Creu d’ Anglesola i Guillem Isarn de la Fuliola. Més de 200 alumnes han pogut gaudir de les activitats.

Els objectius d’incloure aquesta activitat dins del Programa han estat apropar l’ obra de Guinovart i de Guillem Viladot als infants, observar les tècniques emprades en les seves composicions, conèixer el conceptes de poesia visual, i conèixer les vivències dels artistes dins l’entorn natural. Als tallers s’ hi ha realitzat una obra seguint les tècniques dels artistes.

Conseqüentment, el Consell s’ha fet càrrec del 50% dels tallers i ha facilitat 6 autocars pel transport dels alumnes d’aquells centres de la comarca que l’han necessitat.