PRESENTACIÓ DEL CICLE D’ENTREVISTES “SOM DONES DE L’URGELL”

El President del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch i la consellera de l’Àrea de la Dona, Laura Piera, han presentat avui a Bellpuig, el cicle de gravacions, SOM DONES DE L’URGELL.

Es tracta de 10 entrevistes, enregistrades en vídeo, a dones de la comarca de l’Urgell que destaquen per la seva tasca en l’àmbit cultural, social, emprenedor o personal. S’ha entrevistat a 9 dones: Margaret Creus pediatre d’Agramunt; Glòria Farré, periodista d’Anglesola; Montse Sellés, infermera jubilada de Bellpuig; Mariela Betancor, restauradora de Rocallaura; Rosa Bisa, enginyera agrícola de Sant Martí de Maldà, Nadil Zahti, de l’associació Annajat de Tàrrega; Rosa Roig, agent rural de Tàrrega; Helena Farràs, doula de Tàrrega i Alba de Lamo, pagesa ecològica del Talladell. També s’ha enregistrat un vídeo amb el President del Consell Comarcal, Salvador Bonjoch i la consellera de l’àrea de la Dona, Laura Piera.

A l’acte s’han presentat els vídeos i després s’ha realitzat una tertúlia amb les dones protagonistes. L’acte ha estat moderat per Òscar Fernàndez de Lleida TV, empresa que ha dut a terme l’enregistrament i producció dels vídeos.

L’objectiu d’aquests vídeos és donar visibilitat a les dones que viuen, treballen i realitzen accions de diferents tipus al territori. Donar testimoniatge de les diverses dones, que treballen, que concilien la vida familiar amb el món laboral. Dones que desenvolupen tasques en un món d’homes i que han hagut de fer-se un lloc. Dones compromeses amb la societat i en el món en què viuen i que volen deixar clar, que la igualtat entre homes i dones pot ser possible si tots dos, posen de la seva part.

Aquests vídeos s’han realitzat des de l’Àrea de la Dona del Consell Comarcal i ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Bellpuig, per fer a presentació.

Els vídeos es podran veure a través de la web del Consell Comarcal de l’Urgell, a partir de la setmana vinent.