El Ple del Consell Comarcal de l’Urgell, reunit en aquests moments, ha acordat la inclusió d’urgència d’una moció per la llibertat de les preses i presos polítics.

A banda, el plenari, entre altres, ha aprovat les bases reguladores del procés de selecció del concurs oposició per cobrir la plaça d’intervenció de l’entitat comarcal i el conveni de col·laboració amb la Diputació de Lleida en matèria de cooperació i assistència municipal.

Pel que fa a la moció presentada d’urgència, que s’ha aprovat amb el suport de tots els membres del plenari, exigeix l’alliberament immediat dels membres del Govern Català i dels presidents de l’Assamblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural empresonats, reconeix el govern de Catalunya com a govern legítim, declara la vulneració de les llibertats de les persones, denuncia la manca de separació de poders a l’estat espanyol, demana a les institucions europees que actuïn i declara que no es reconeix a les autoritats del Reino de España.