El programa Joves per a l’Ocupació forma a 21 joves de l’Urgell

Aquest divendres, ha tingut lloc al Consell Comarcal de l’Urgell, l’acte d’entrega de diplomes del programa Joves per l’Ocupació 2016 – 2017.

Joves per l’Ocupació és programa de suport a l’experiència pràctica de persones joves desocupades entre 16 a 25 anys, amb baixa qualificació formativa i poca experiència laboral, que combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses i que facilita la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu.

Aquest programa s’ha dut a terme gràcies a l’aliança del Consell Comarcal de l’Urgell i del Consell Comarcal de la Segarra per tal de reduir l’atur juvenil i donar noves oportunitats al joves de l’Urgell i la Segarra.

En el cas de l’Urgell, han participat 21 joves en les accions formatives d’Activitats de magatzem, d’Auxiliars d’imatge personal: Perruqueria i Estètica i Neteja de superfícies i Mobiliari en edificis, locals i tasques de treball domèstic.

Posteriorment, de l’acció formativa han realitzat 40h de pràctiques laboral en entorn productius a les empreses de l’Urgell i la Segarra. I el 25% s’han inserit laboralment a les empreses a través d’un contracte de treball subvencionat.

En l’acte d’entrega de diplomes al joves, també, s’ha aprofitat l’avinentesa per fer un agraïment explícit a totes les empreses que han col·laborat amb el programa, ja que gràcies a la seva responsabilitat social empresarial s’aconsegueix cohesionar la societat i donar noves oportunitats als nostres joves.

El programa Joves per l’Ocupació està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.