EL CONSELL COMARCAL DE L’URGELL COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El Consell Comarcal de l’Urgell commemora el Dia Internacional contra la violència de gènere, 25 de novembre, amb 2 tallers de sensibilització per als joves de l’Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig , el dia 30 de novembre. Amb el títol “M’agrades sense control”, a càrrec de psicòlogues del SIE de Lleida, Servei d’Intervenció especialitzada de Lleida.

En aquests tallers es conscienciarà els joves sobre els valors del respecte i la igualtat entre nois i noies, i s’aborda el tema de la violència masclista des de la perspectiva dels joves. Sobre la gelosia, el control de la parella, etc .

És bàsic treballar des de la base, perquè els nens i nenes i els joves, coneguin els valors d’equitat i d’igualtat des de l’arrel. Hi participaran uns 60 joves de 14 a 16 anys.

El Consell Comarcal de l’Urgell disposa del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Urgell, conegut com SIAD de l’Urgell. És un servei gratuït que ofereix informació, orientació i assessorament en temes jurídics i psicològics per atendre les dones que tenen problemes en temes com poden ser separacions, divorcis, pensions alimentàries, violència de gènere…

És un servei gratuït i confidencial que manté el respecte i l’anonimat de les usuàries, que aquestes temes tant delicats necessiten.