JORNADES TÈCNIQUES DE DINAMITZACIÓ DE LES FESTES I FIRES DE L’URGELL

El Consell Comarcal de l’Urgell ha organitzat pels dies 28 de novembre i 12 de desembre, dues jornades de dinamització de les festes i fires de l’Urgell.

Des del Consell Comarcal s’ha cregut oportú organitzar aquestes jornades per tal que el sector públic o privat que organitza esdeveniments lúdics i firals a l’Urgell, treballi conjuntament en la renovació, actualització o dinamització de les fires i festes de l’Urgell.

Pensem que és important que es creï un espai de diàleg entre els diferents gestors dels esdeveniments festius i que es dissenyi un projecte comú de territori.

L’objectiu és crear un espai on els diferents gestors generin complicitats i es construeixin sinèrgies. Que hi hagi una col·laboració entre els organitzadors de les festes i fires de l’Urgell per tal de treballar noves formes de difusió dels esdeveniments, en un espai d’intercanvi, cercant fórmules de promoció i treball conjunt.

La sessió del 28 de novembre, al matí, ha estat Nous temps, nous reptes: les fires i festes a l’Urgell, a càrrec de Carles Mera, consultor turístic, Vinexus Consulting. Que ha exposat als 13 participants, una sèrie de pautes i bones pràctiques per tal de crear experiències atractives per fidelitzar el públic i posicionar-se estratègicament.

A la tarda, hi haurà el segon taller Eines 3.0 per a la difusió i comunicació dels esdeveniments, a càrrec de Carles Gómez, periodista i formador, Crea Multimèdia. En aquest taller es parlarà de les diferents eines offline i online que es poden utilitzar actualment per tal de comunicar i promocionar un esdeveniment.

El dimarts 12 de desembre, al matí, tindrà lloc el taller Identitat i innovació per a la sostenibilitat de les festes i fires de l’Urgell, a càrrec de Gerard Corriols, formador i consultor, Institut Gaiàlia, el qual ens explicarà com treballar en la identitat , la innovació i la sostenibilitat de les festes i fires de l’Urgell.

Aquests tres tallers estan finançats gràcies al Fons per al Foment del turisme que és la taxa turística que els allotjaments de la comarca recapten als seus hostes, dels quals un percentatge d’aquesta aportació, va destinada al Consell Comarcal per organitzar actuacions de promoció i dinamització de la comarca.
Hi ha participat organitzadors de festes i fires d’Agramunt, Anglesola, Bellpuig , Tàrrega i Verdú.