REUNIÓ DE L’EQUIP COMARCAL DE L’URGELL PER A L’ABORDATGE DE LA VIOLÈCIA DE GÈNERE

En aquests moments té lloc al Consell Comarcal de l’Urgell la reunió de treball de l’equip comarcal de l’Urgell, per a l’abordatge de la violència de gènere.

El President del Consell Comarcal, Salvador Bonjoch, ha donat la benvinguda a les persones assistents. La coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló ha estat l’encarregada de dirigir el grup tècnic de treball format per persones de diferents àmbits: Serveis Socials, Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Urgell, Mossos d’Esquadra, Joventut, Treball, Salut, Immigració de l’Urgell…

En aquesta reunió de treball es revisa el protocol comarcal d’atenció a les persones en situació de violència masclista de l’Urgell, així com revisió de casos en els quals s’ha hagut d’aplicar el protocol. És un espai perquè les diferents administracions coneguin els recursos existents per detectar i afrontar els casos de maltractaments.

A les comarques de Lleida existeix un Circuit de les comarques de Lleida per a l’abordatge de la violència masclista amb un Protocol per a l’abordatge de la violència masclista a la demarcació de Lleida. Segons el protocol, la Comissió tècnica que coordina tot aquest circuit ha de reunir-se cada any amb la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Lleida, que és l’encarregada de dirigir els equips comarcals de cadascuna de les 8 comarques de la plana de Lleida: Urgell, Garrigues, Pla d’Urgell, Noguera, Segarra, Solsonès, Segrià i Lleida ciutat.