Inici del programa Treball i Formació 2017

El President Comarcal, Salvador Bonjoch, acompanyat d’alcaldes/representants dels municipis de Sant Martí de Riucorb, Anglesola, Agramunt, els Omells de na gaia i la Fuliola han presentat aquest matí el programa Treball i Formació 2017.

Durant aquest mes de gener s’ha contractat un total de 17 participants, 10 persones amb un contracte semestral i 7 amb un contracte anual. La present convocatòria també contempla la contractació d’un tècnic que realitzarà les tasques de coordinació i gestió.

Durant l’experiència laboral els participants realitzaran dos projectes, un d’Adequació i millora dels espais públics de la comarca, realitzant treballs de manteniment d’edificis i espais públics en diversos municipis. El Consell Comarcal de l’Urgell vetlla amb aquestes actuacions perquè tots els pobles de la comarca, especialment els més petits, puguin realitzar actuacions que d’una altra manera no podrien assumir i que conjuntament i amb la mancomunació de serveis és possible. Els ajuntaments que col·laboren en aquest projecte són Belianes, Maldà, el Talladell, Ciutadilla, la Fuliola, Omells de na Gaia, Agramunt, Tàrrega, Sant Martí de Riucorb, Bellpuig, Tornabous, Ossó de Sió i Anglesola.

L’altre projecte és de Suport en tasques administratives i d’arxiu, duent a terme tasques de suport a diferents àrees del Consell Comarcal i organització i millora dels arxius municipals. Els ajuntaments que col·laboren en aquest projecte són Nalec, Verdú, Maldà, la Fuliola i Sant Martí de Riucorb.
A més de l’experiència laboral tots els participants rebran una acció formativa amb l’objectiu de millorar la seva futura ocupabilitat i la continuïtat en el mercat laboral. En aquesta convocatòria, 10 treballadors realitzaran un mòdul relacionat amb la fusteria i 7 una formació professionalitzadora de caire administratiu.

El programa Treball i Fomació, impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu, està adreçat a diversos col·lectius de persones que es troben en situació d’atur de llarga durada i a persones beneficiàries de la renda garantida i, en la convocatòria actual, ha contemplat una línia específica per a contractar dones que es trobaven en situació d’atur de molt llarga durada.

La subvenció per realitzar aquest programa, tant la vessant laboral com la formativa, ascendeix a més de 260.000 euros.