MES DE MARÇ AMB TEATRE EN ANGLÈS PER A MÉS DE 1.000 ALUMNES DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA DE LA COMARCA DE L’ URGELL

El Consell Comarcal de l’ Urgell conjuntament amb el Servei Educatiu de l’ Urgell, amb el Suport de la Diputació de Lleida, la col·laboració de l’ Ajuntament de Tàrrega, i dins del XVIII Programa Comarcal de Suport a l’ Educació a l’ Urgell, estan programant dues obres teatrals en anglès per representar-les als alumnes de sisè de primària i de 4t d’ ESO dels centres escolars de la comarca de l’ Urgell.

Es tracta en primer lloc de l’ obra de teatre titulada MURDER MYSTERY, que va tenir lloc el dia 1 de març, a càrrec de la companyia Blue Mango, i adreçada als alumnes de 4t d’ ESO, 15 anys, dels diferents centres de secundària de la comarca de l’ Urgell. L’ obra es va realitzar al Teatre Ateneu de Tàrrega, a les 10.30h.

Sinopsi: Al més pur estil de l’ Agatha Christie, es tracta d’ una història de crim, misteri i enganys que té lloc a una antiga mansió anglesa. Seguint les pistes durant la funció, es demanarà la complicitat del públic per a que es converteixi en detectiu.

En segon lloc, es tracta de l’ obra de teatre titulada BEAUTY AND THE BEST, que va tenir lloc el dia 8 de març, a càrrec de la companyia Jumping Ducks, i adreçada als alumnes de 6è de primària, 11 anys, dels diferents centres de primària de la comarca de l’ Urgell. L’ obra es va dur a terme al Teatre Ateneu de Tàrrega, amb una doble sessió, una al matí a les 10.30 h i l’altra a la tarda a les 15.15 h.

Es tracta d’ una adaptació moderna del conte clàssic La bella i la bèstia.

Els centres participants a les dues obres de teatre són tots els de Primària/Secundària de la comarca de l’ Urgell.

Un total de 400 alumnes d’ ESO, i un total de 680 de primària (aquests repartits en una sessió de matí i una altra de tarda), són els que es han gaudit d’aquestes obres de teatre en anglès, amb l’ objectiu d’apropar el teatre en llengua anglesa als alumnes.

El consell comarcal es fa càrrec fins a un màxim del 50% de les despeses de l’ obra i facilita gratuïtament el transport de l’alumnat amb un total d’ 11 autobusos per desplaçar-los fins al Teatre Ateneu de Tàrrega.