Cloenda del Programa Joves per a l’Ocupació

Aquest matí, a la Sala de Plens del Consell Comarcal de l’Urgell, ha tingut lloc l’acte de cloenda del tercer programa Joves per a l’Ocupació, que es realitza conjuntament amb el Consell Comarcal de la Segarra, que ha permès a 30 joves rebre una formació professionalitzadora en diferents sectors:

-Neteja de superfícies i mobiliari en edificis
-Activitats auxiliars de magatzem”
-Auxiliar d´imatge personal

El principal objectiu del programa és afavorir la inserció laboral dels/les joves, fent una tasca prèvia de promoció d´aquests a les empreses de la comarca, mitjançant la realització de pràctiques i/o experiències laborals amb ajut d´una subvenció en la contractació.

Des de la finalització de la formació, les tècniques del programa han fet tasques d´orientació als i les joves en la recerca activa de feina, així com acompanyament en el retorn als joves amb nivells molt bàsics de formació, al sistema educatiu o formació professional, per ampliar les seves possibilitats i competències.

D’aquests 30 joves, 21 han realitzat pràctiques laborals en empreses de la comarca, 7 dels quals s’han inserit laboral en les mateixes empreses i 1 jove ha retornat al sistema educatiu.

El Conseller Comarcal de Joventut, Jaume Pané i la Consellera de Promoció Econòmica, Carme Miró, han estat els encarregats, juntament amb les tècniques del programa, de conduir l’acte que ha permès compartir les experiències del procés i valorar-ne els resultats.