LA PLAÇA DEL DIAMANT, TEATRE PER ALS JOVES DE LA COMARCA DE L’ URGELL

El Consell Comarcal de l’Urgell junt amb el Servei Educatiu de l’ Urgell, va dur a terme el passat divendres dia 13 d’ abril dins del XVIII Programa Comarcal de Suport a l’ Educació a l’ Urgell, l’ obra de teatre basada en la novel•la La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda, adreçada als alumnes de Batxillerat de l’ Urgell, a càrrec de la companyia Mea Culpa. Direcció de Xisco Segura.

Drama històric. Barri de Gràcia, als inicis dels anys 30. Són els anys previs a la República i la Guerra Civil espanyola. La Cia. Mea Culpa comença aquesta versió teatral amb el final de la novel•la.

Mea Culpa torna a Tàrrega de nou a representar aquesta obra (el curs passat 2017 ja van estar aquí amb la mateixa obra, donat que els alumnes estudien aquesta novel•la a Batxillerat i també els hi surt a la Selectivitat, i s’ha cregut oportú insistir amb el tema). Una altra de les obres que han representat a Tàrrega l’any 2016 ha estat l’ inoblidable versió teatral de “El darrer dia del Cafè de la Granota”.

Un total de 254 alumnes van gaudir d’ aquesta representació matinal.

L’ obra es va dur a terme al Teatre Ateneu de Tàrrega, i el Consell Comarcal de l’ Urgell subvenciona el 100% del transport dels alumnes amb autocar i també amb el 50% del cost l’entrada.