El Consell Comarcal de l’Urgell, gràcies a la col·laboració de la Diputació de Lleida, presta el servei d’assistència tècnica municipal a diverses poblacions de l’Urgell.

El Consell Comarcal de l’Urgell presta els serveis de secretaria, intervenció i tresoreria als municipis de Ciutadilla, els Omells de na Gaia i Maldà, i  el servei de suport especialitzat a la secretaria intervenció habilitada al municipi en les poblacions de Nalec i Sant Martí de Riucorb. En tots els casos, dues secretàries interventores del Consell Comarcal es desplacen diàriament a aquests municipis, d’acord amb un calendari aprovat prèviament.

La Diputació de Lleida, pel que fa a l’anualitat 2017, ha subvencionat aquesta prestació de serveis amb la quantitat de 70.370 euros.

A banda, el Consell Comarcal de l’Urgell també presta el servei de cooperació i assistència als municipis de Ciutadilla, Nalec, Preixana, Puigverd d’Agramunt, Sant Martí de Riucorb, Ossó de Sió, Anglesola, Castellserà i la Fuliola, mitjançant els seus tècnics urbanístics. Dins del servei de cooperació, també s’ofereix assessorament jurídic, econòmic i  ambiental.

Pel que fa a aquesta prestació, la Diputació de Lleida va subvencionar, l’any 2017,  l’entitat comarcal, amb 150.555 euros.