19A FIRA DEL MEDI AMBIENT DE TÀRREGA

El Consell Comarcal de l’Urgell, en la marc de la Fira de Medi Ambient, posa en marxa el sistema centralitzat d’ambientalització de festes per a tots els municipis de la comarca.

La coneguda restauradora Ada Parellada ha estat l’encarregada d’obrir avui la fira. La divulgadora gastronòmica ha fet una crida als consumidors “a exigir productes de proximitat per a posar en valor el patrimoni culinari autòcton”. Per la seva part, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha recordat que Tàrrega forma part del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) amb el compromís de reduir un 20% les emissions contaminants. El regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha destacat la fira com a plataforma de les empreses que aposten pel desenvolupament de la sostenibilitat i l’estalvi energètic. El regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, ha llançat un missatge perquè els usuaris actuïn amb civisme i dipositin els residus al seu contenidor corresponent. D’altra banda, el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch, ha anunciat noves campanyes de l’ens per a promoure el reciclatge i la reutilització.

En aquest sentit, des del Consell Comarcal, s’ha dut a terme la implantació d’un sistema centralitzat d’ambientalització de festes per a tots els municipis de la comarca, amb l’adquisició d’un punt verd, 15.000 gots reutilitzables així com un rentagots. Els municipis podran sol·licitar al consell comarcal aquest servei de forma gratuïta per tal de reduir la generació de residus en els esdeveniments celebrats al llarg de l’any. Cal tenir en compte que la comarca de l’Urgell és coneguda per la seva activitat social i cultural, i per tant, té molt potencial de millora en aquest aspecte.

En l’espai que el Consell Comarcal de l’Urgell comparteix amb l’Ajuntament de Tàrrega s’hi podran realitzar durant tot el cap de setmana tallers de reciclatge, de la mà de l’Óscar, el superheroi de la fracció orgànica.