La Biblioteca Comarcal de Tàrrega exhibeix fins al dia 30 d’octubre, en horari habitual, una mostra sobre la vida i l’obra del lingüista Pompeu Fabra

La Biblioteca Comarcal de Tàrrega exhibeix fins al dia 30 d’octubre, en horari habitual, una mostra sobre la vida i l’obra del lingüista Pompeu Fabra

El Consorci per a la Normalització Lingüística, juntament amb el Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Tàrrega, impulsen l’exposició en el marc de l’Any Fabra · Iniciativa per posar de relleu la seva tasca a l’hora de fixar la normativa moderna del català.

El president del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, Sr. Raül Palacios, van presentar ahir a la tarda l’exposició itinerant sobre la figura i l’obra de Pompeu Fabra.

Es tracta d’una mostra creada per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball.

Per continuar amb la celebració de l’Any Fabra, el proper divendres dia 26, a les 19 h, David Paloma, professor de la Universitat de Barcelona, pronunciarà una conferència sobre el lingüista a la sala de plens del Consell Comarcal de l’Urgell.