PRESENTACIÓ DE LES ACTIVITATS DEL XIX PROGRAMA COMARCAL DE SUPORT A L’EDUCACIÓ

El Consell Comarcal de l’ Urgell desplegarà aquest curs escolar 2018 2019 un total de 20 accions en el marc del XIX Programa Comarcal de Suport a l’ Educació

El Consell Comarcal de l’ Urgell conjuntament amb el Servei Educatiu de l’ Urgell desenvoluparà per dinovè any consecutiu una nova edició del Programa Comarcal de Suport a l’ Educació, adreçat a l’alumnat dels centres educatius de la Comarca de l’ Urgell.

Mitjançant l’ àrea d’Ensenyament, es desenvoluparà aquest any un total de 20 accions, en el marc del Programa Comarcal de Suport a l’ Educació curs 2018-2019, amb l’objectiu de què els alumnes de l’ Urgell puguin dur a terme activitats complementàries a la seva educació curricular i així afavorir i contribuir en el seu desenvolupament i que acabin assolint l’ educació de qualitat que es mereixen.

En definitiva activitats que si no és amb el Programa és difícil que puguin arribar als alumnes. El pressupost per dur aquestes activitats és de 21.962 €, similar al del curs anterior, i es pot dur a terme gràcies al suport de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal de l’ Urgell. Hi col•laboren els ajuntaments d’Agramunt, Bellpuig i Tàrrega, el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Consorci per a la Gestió dels Residus Urbans de l’Urgell, l’Arxiu Comarcal de l’Urgell i el Circuit Urgellenc.

El nombre d’alumnes participants es preveu amb 4.500, i els centres participants 29 entre primària , secundària i Educació Especial. El nombre de ZER (Zona Escolar Rural) participants, és de 5 , cada una d’elles amb el seu nombre de centres.

Val a dir que des de fa 18 anys que es ve fent el Programa i s’han mobilitzat 770 autocars, 74.000 alumnes, amb l’ objectiu sempre present del foment de la cultura i la difusió del patrimoni comarcal.

Salvador Bonjoch, president de l’entitat comarcal, Antoni Farré, conseller comarcal d’Ensenyament i Ramon Montraveta, director del Servei Educatiu de l’Urgell, l’han presentat aquest matí al Consell Comarcal de l’Urgell