Agricultura inicia avui a l’Urgell una ronda de reunions per a la prevenció de la pesta porcina

El Consell d’Alcaldes de l’Urgell reunit avui al Consell Comarcal de l’Urgell, ha acollit una xerrada del departament d’Agricultura de la Generalitat amb l’objectiu d’informar els alcaldes sobre la pesta porcina africana i de les diferents actuacions que es duran a terme i es demanaran als ramaders a fi de prevenir-la. El director dels serveis territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, ha explicat que l’objectiu és que des dels municipis no es posin traves administratives als ramaders i que s’agilitzin tràmits relacionats amb les actuacions de bioseguretat.

Per altra banda, i pel que fa als ajuts FEDER, el president comarcal, Salvador Bonjoch, ha explicat als alcaldes presents que la Diputació de Lleida col·laborarà amb aquesta nova convocatòria d’ajuts europeus, amb el cofinançament del 25% del pressupost total que se sol·licitarà, que ascendeix a quatre milions d’euros. Tal i com ja es va fer en l’anterior convocatòria, aquesta serà una actuació conjunta amb els consells comarcals de les terres de Lleida amb l’objectiu de promocionar turísticament el territori i dur a terme actuacions relacionades amb la restauració del patrimoni.