EL CONSELL COMARCAL DE L’URGELL ORGANITZA DOS TALLERS DE PREVENCIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El Consell Comarcal de l’Urgell en motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere, que és el 25 de novembre, ha organitzat 2 tallers de sensibilització per als joves de l’Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig , el dia 22 de novembre. Amb el títol “Junts sense control. NO és NO.”, a càrrec de la psicòloga Yolanda Bardina, del SIE de Lleida, Servei d’Intervenció especialitzada de Lleida.

Els tallers s’han realitzat a alumnes de 4rt d’ESO, joves de 15 i 16 anys. La dinàmica del taller ha estat la visualització d’un film d’uns 20 minuts on es reflexa el tema de la violència de gènere, el control en els més joves i després s’ha fet col·loqui entre els alumnes.

Han parlat sobre els valors del respecte i la igualtat entre nois i noies, i s’ha abordat el tema de la violència masclista des de la perspectiva dels joves. Sobre la gelosia, el control de la parella a través de les xarxes socials i els mòbils. També han parlat sobre quins tipus de violència existeixen, com poden actuar davant de situacions de violència i els recursos que existeixen.

S’han organitzat aquests tallers des de l’Àrea de la Dona i l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Urgell.