Neix l’Ecocaravana, un servei del Consell Comarcal de l’Urgell pioner a Catalunya, per a l’ambientalització de festes

Neix l’Ecocaravana, un servei del Consell Comarcal de l’Urgell pioner a Catalunya, per a l’ambientalització de festes

Aquest matí en el marc de la 6a Fira Gastròmica De Prop de Preixana, el President del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch, acompanyat per l’Alcalde del municipi, Jaume Pané, el Delegat del Govern, Ramon Farré, l’artista de Tàrrega que n’ha fet el disseny, Tope i diversos alcaldes, consellers i conselleres comarcals, han presentat l’Ecocaravana de l’Urgell.

La Comissió de Medi Ambient del Congrés dels Diputats va aprovar la prohibició de plats, gots i coberts de plàstic d’un sol ús a partir de l’1 de gener del 2020. Per tal d’afrontar aquest nou repte, a la vegada que assolir l’objectiu de recollida selectiva i prevenció de residus marcat per l’Agència de Residus de Catalunya i la Unió Europea, el Consell Comarcal de l’Urgell ha decidit engegar un projecte pioner a tot Catalunya amb la creació de l’Ecocaravana.

L’Ecocaravana és una eina ideada pel Consell Comarcal de l’Urgell per fomentar la prevenció de residus en esdeveniments públics multitudinaris de la comarca, mitjançant la venda, retorn i neteja de gots reutilitzables.

Està equipada amb un total de 15.000 gots reutilitzables, un renta-gots i altres elements de comunicació i divulgació. A més podrà ser utilitzada en esdeveniments organitzats tant per l’administració pública com per qualsevol entitat, pública o privada, amb o sense ànim de lucre. L’objectiu és convertir l’Urgell en un referent a Catalunya en prevenció de residus.