El personal tècnic del servei de promoció econòmica vetlla per a la dinamització de l'activitat econòmica i està a disposició de les empreses de la comarca

des del consell comarcal volem donar suport a les empreses i persones emprenedores de la comarca i per això oferim els següents serveis


 
      • Assessorament per la creació i consolidació de les empreses
        • Xarxa Emprèn
 
      • Assessorament per a l’ampliació i diversificació del negoci
      • Informació, acompanyament i suport a la tramitació d’ajuts, subvencions i finançament
      • Informació i acompanyament al programa Leader
      • Assessorament en economia social i cooperativa
      • Informació i promoció industrial
      • Projectes de dinamització comercial
      • Punt d’atenció Reempresa
 

Contacta'ns, t'ofereim:





Cada any es publiquen desenes de convocatòries que empreses i autònoms poden aprofitar per la seva activitat, no podem demanar la subvenció per tu però si que et podem informar, assessorar i facilitar-te al màxim el tràmit. També publiquem les convocatòries més rellevants a les nostres xarxes socials, segueix-nos per tenir tota la informació  








Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. L'objectiu del programa és facilitar el traspàs d'un negoci en funcionament, tan a la part cedent com a la reemprenedora. La metodologia i assessorament del programa s'ha aplicat a més de 3.000 empreses des de 2011 i ha tingut un impacte de 138M€ i ha preservat 8.200 llocs de treball. La taxa de supervivència d'aquestes empreses ha estat del 88%.

Al Consell Comarcal som punt d'atenció del programa Reempressa, contacta'ns per accedir als següents serveis:












Començar un negoci requerix tenir en compte una gran varietat de factors, normatives... Els tècnics de promoció econòmica del Consell Comarcal et podem assessorar en la creació d'empreses: et podem explicar com donar-te d'alta, quines obligacions cal complir a l'iniciar una activitat econòmica, et podem ajudar a fer un pla d'empresa, informar de com capitalitzar l'atur, opcions de finançament.... També et podem ajudar a consolidar la teva empresa, a detectar necessitats, recomanar formació específica o facilitar la digitalització del teu negoci. Estem aquí per quan necessitis ajuda.












 

 

 


 
  • El Consell Comarcal de l’Urgell du a terme programes de foment de l'ocupació que tenen per objecte treballar per a la millora de l'ocupabilitat de les persones participants:
    • Enfeina’t

      • El programa Enfeina’t té la finalitat de fomentar l'ocupació i l'acompanyament a la inserció laboral de persones en situació d'atur de llarga durada amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d'aquesta manera, evitar-ne la cronificació, i facilitar-lis experiència professional per a la seva inserció laboral. Compten també amb l'acompanyament per part d'una tècnica que realitza les tasques d'orientació i assessorament.
        El SOC subvenciona els contractes de treball, en períodes de 6, 9 o 12 mesos a temps complet.

        Els projectes que realitzen els participants d'aquest programa tenen com a objectiu millorar els serveis que s'ofereixen a la ciutadania en àrees com el medi ambient i la sostenibilitat, els serveis a la comunitat, els serveis de proximitat i atenció a les persones i les tecnologies de la informació i la comunicació.
    • Treball i Formació

      • En el programa Treball i Formació és desenvolupen projectes de millora de l’ocupabilitat de persones treballadores en situació d’atur, amb dificultat d’accés al mercat laboral, per mitjà d’accions d’experiència laboral i d’accions formatives i si escau, accions de coordinació i suport. 

        El programa compta amb vàries línies d'actuació dirigides a persones amb diferents característiques, que es van definint en cada convocatòria depenent del perfil dels col·lectius que presenten majors dificultats per a l’ocupació segons les dades estadístiques. Dins de cada línia es subvencionen contractacions laborals de 6 o 12 mesos a temps complet. 

        Les línies d'actuació més habituals són:

        - Línia PANP: persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi.
        - Línia PRGC: persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO), beneficiàries de la renda garantida de ciutadania (RGC).
        - Línia DONA: Dones en situació d’atur víctimes de violència de gènere o bé en situació d’atur de molt llarga durada no perceptores de prestació per desocupació o subsidi.
    • Contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil

      • Aquest programa té com a objectiu incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat de treball de forma estable i duradora en el temps. 
    •  Referent d'Ocupació Juvenil

      • El Consell Comarcal de l’Urgell ha posat en marxa el programa Referent d’Ocupació Juvenil amb l’objectiu d’acompanyar i oferir als joves una orientació formativa i laboral per a facilitar la seva transició al mercat laboral. Va dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys, els quals tindran informació i orientació, tant de manera individualitzada i personalitzada com de manera grupal.

        A través del treball en xarxa i transversal dels diferents dispositius que treballen amb persones joves, s'ofereixen els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cada jove, mitjançant la constitució d’unes unitats especialitzades en el territori.
    •  Campanya agrària

      • L’objecte d’aquesta subvenció és fomentar la contractació amb formació per donar una experiència professional i expertesa a persones desocupades, per a la realització de les tasques d’assessorament i informació en l’àmbit sociolaboral, en el marc de la gestió dels fluxos de les persones temporeres que participen en la gestió de les campanyes agràries de Catalunya.

    • Ubicat

      • El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya crea el 2017 una nova línia de subvencions per dur a terme projectes que desenvolupin actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional.

        L'objectiu del Programa Ubicat és dur a terme projectes que desenvolupin actuacions d'orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones desocupades, inactives, o persones treballadores, preferentment, les que es troben en una situació de precarietat laboral.

        Les actuacions ocupacionals que es podran desenvolupar són:
        - Actuació d'orientació sociolaboral.
        - Actuació de coneixement de l'entorn productiu,d'apropament a les empreses i de prospecció laboral.
        - Recursos per a la capacitació del personal tècnic.

         

     
Cultura, Patrimoni, la gent i els seus productes són els actius principals de la comarca de l'Urgell.
Des de l'àrea de Turisme del Consell comarcal treballem per donar a conéixer a arreu la nostra comarca

Entra a la WEB DE TURISME del Consell Comarcal, hi trobaràs totes les nostres publicacions, informació de les oficines de turisme de la comarca, la Ruta del Cister, Viles Florides, Rutes proposades, Visites guiades, Productes alimentaris, On menjar?, allotjaments...
 


Museu comarcal de l'Urgell

El Museu Comarcal de l'Urgell, ubicat a l’antic casal de la familia Perelló, a més de l'exposició permanent, compta amb un important fons de fòssils provinents de les pedreres del Talladell així com un extens conjunt d’obres pictòriques i escultòriques d’artistes targarins dels segles XIX, XX i XXI.

Les instal·lacions del Museu també conserven una col·lecció de material etnològic, un fons fotogràfic i un important conjunt de vestuari de principis de segle XX (donació de la familia de l’escriptor Manuel de Pedrolo).

Des del Museu Comarcal de l’Urgell també s’edita, anualmente, des del 1989, la miscel·lània Urtx. Revista d’Humanitats de l’Urgell.

 


Espais Naturals de Ponent

ESPAIS NATURALS DE PONENT, un tresor per descobrir. És una iniciativa del LEADER que reivindica 20 espais naturals a la zona de Ponent. Et convidem a descobrir-los!


Projecte Gustum
Gustum fomenta el desenvolupament rural amb la promoció del producte agroalimentari local i artesà fent sinergia amb la gastronomia i el petit comer




 

El Pla de Reactivació Socioeconòmica és una de les mesures incloses dins el Pla de Xoc del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), anunciat el mes de maig de 2020 per fer front a la situació de la Covid-19.

Es dirigeix als ajuntaments de més de 50.000 habitants i a tots els consells comarcals, amb l’objectiu d’impulsar l’elaboració i execució per part de les administracions locals de Plans de reactivació socioeconòmica en l’àmbit de l’ocupació per tal de pal·liar les afectacions produïdes per la crisi del coronavirus a Catalunya.

El mes d’octubre de 2020 el Consell Comarcal va rebre l’atorgament del finançament previst per part del SOC, la qual cosa ha permès incorporar personal tècnic per treballar en l’execució del Pla durant 1 any, on es preveu seguir desenvolupant totes les línies de treball.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE.


 

Els objectius principals del Pla de Reactivació Socioeconòmica per a l’Urgell, són:

  • Fomentar la recuperació econòmica
  • Donar resposta a les necessitats socials dels nostres ciutadans i ciutadanes
  • Garantir l’eficàcia i l’eficiència de les administracions en el cas de noves contingències
  • Observar en totes les accions els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides



El Pla de Reactivació Socioeconòmica a la comarca de l'Urgell s'ha plantejat des del principi amb les característiques següents:

  • Executar accions concretes alhora que es treballa en la planificació a mig i llarg termini

  • Alinear els projectes amb les possibilitats que han de proporcionar els fons europeus i els objectius de desenvolupament sostenible.

  • Establir sinergies i treball en xarxa tant a nivell comarcal com intercomarcal

  • Reforçar l'organització interna i dotar d'eines que puguin ajudar a les tasques a desenvolupar des de l'àrea de promoció econòmica i ocupació



Línies de treball del Pla de Reactivació Econòmica de l'Urgell, consensuades i treballades amb els agents del territori

Suport al teixit empresarial

Accions desenvolupades:
  • Avaluar l'impacte del Covid-19 a les empreses
  • Creació d'una bases de dades comarcal
  • Assessorament i acompanyament
  • Suport a l'emprenedoria
  • Comunicació i suport a les empreses per a la gestió d'ajuts i subvencions 
  • Apertura de nous canals de comunicació
  • Transformació digital
  • Impulsar el relleu empresarial
  • Suport al foment de les activitats turístiques
  • Detecció de necessitats de perfils professionals
  • Impulsar l'economia cooperativa


Foment de l'ocupació

Accions desenvolupades:
  • Iniciar un programa d'orientació laboral
  • Col·laborar amb els programes d'inserció
  • Servei d'intermediació laboral amb les empreses
  • Reforçar el treball conjunt amb la Xarxa per a l'ocupació de l'Urgell
  • Accions de coneixement de l'entorn productiu: l'Urgell s'Ocupa
  • Butlletí d'ofertes de feina setmanal
  • Formació per a la millora de l'ocupabilitat


Cohesió social

Accions desenvolupades:
  • Reforçar la perspectiva de gènere en l'àmbit laboral
  • Vinculació dels serveis i accions que es duguin a terme des de la comarca a l’Agenda 2030 i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): capacitació tècnica
  • Projecte de reducció de la bretxa digital: e-Urgell
  • Analitzar accions que permetin millorar la situació dels sectors que es dediquen a la cura de les persones
  • Millora de la mobilitat a la comarca
  • Fixació de la població i repoblament: borsa d'habitatge social, projecte de regeneració urbana dels municipis
  • Treballar per la transició energètica: rehabilitació d'edificis públics, generació distribuïda i participada


Gestió interna

Accions desenvolupades:
  • Taula comarcal i taules sectorials (ocupació, habitatge, inclusió, igualtat)
  • Qüestionari alcaldies i recollida d'accions locals
  • Posar a disposició dels ens locals recursos tècnics
  • Coordinacions amb agents de dins i fora del territori
  • Recerca de fonts de finançament: provincials, autonòmics, estatals i europeus(capacitació tècnica)
  • Actualització de les dades socioeconòmiques de la comarca
 

Observatori Socioeconòmic


    

    








 

 

 
Des de l'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal es duen a terme accions destinades a reduir la taxa d'atur de la comarca a través de:
 
  • Xarxa per l’Ocupació de l’Urgell
  • Suport a la recerca de feina i orientació laboral
    • Programa UBICAT
  • Prospecció d’empreses per a la inserció laboral
    • Programa UBICAT
    • Referent d’Ocupació Juvenil
  • Formació, capacitació i competències
  • Projectes de foment de l'ocupació