La 4ª edició del cap de setmana del Benvinguts a Pagès a la comarca de l’ Urgell ha aplegat més de 3.374 visitants.
L’experiència Benvinguts a Pagès ha tornat a l’Urgell aquest cap de setmana dies 1 i 2 de juny. La gran festa de la pagesia catalana: 2 explotacions agrícoles, 1 restaurant, 1 allotjament i 2 activitats complementàries han participat al projecte fent un cap de setmana de portes obertes. És una iniciativa que s’ha consolidat i ha sumat un total de 3.374 visitants aquest any a la comarca de l’ Urgell (entre famílies, grups organitzats, i molt jovent).
Enguany hi han participat 6 agents de l’ Urgell, entre els quals hi ha:
-el celler Analec de Nalec, amb 89 visites
-el celler Boldú Viticultors de Verdú, 95 visites
-el Restaurant 2007 de La Fuliola que ha servit 100 menús de Benvinguts a Pagès
-la visita guiada a Verdú ha rebut 83 persones entre els quals com anècdota un grup de parla anglesa que es trobava a la zona fent l’ itinerari a peu pel Camí Ignasià
-la Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega ha aplegat més de 3.000 persones
-l’ Allotjament cal Monic de Castellserà que ha hagut de posar el cartell de complert.
En la darrera edició unes 350 persones es van desplaçar a l’ Urgell, i enguany han estat 374 persones a les que s’hi han de sumar les que han participat a la Fira de la Cervesa que han estat 3.000.
La tipologia de visitants la darrera edició va ser de famílies, grups i parelles, provinents de Lleida, Barcelona, Tarragona, i enguany s’ha mantingut la seva procedència.
Fira de la Cervesa Artesana a Tàrrega
Els organitzadors de la Fira de la Cervesa Artesana, l’Associació Agrat iMatoll, han valorat molt positivament aquesta edició que s’ha celebrataquest dissabte 1 de juny a Tàrrega amb un èxit de públic que va omplirl’Espai Can Colapi del Reguer durant tota la jornada. La 7a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega assoleix un nou rècordamb 3.700 litres de cervesa artesana servits ique supera els 2.700 que es van vendre l’any passat. 14 productors, 9 delsquals de la província de Lleida, van oferir fins a 75 varietats diferents,algunes de les quals es van exhaurir durant les 15 hores que va durar elcertamen.Enguany va comptar amb cervesesartesanes sense alcohol, coma novetat.
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya , a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.