Aquest matí s’ha presentat al Consell Comarcal de l’Urgell, l’experiència Benvinguts a Pagès que torna a l’Urgell el cap de setmana de l’1 i 2 de juny. La gran festa de la pagesia catalana: explotacions agrícoles, restaurants, allotjaments i activitats complementàries participaran del projecte fent un cap de setmana de portes obertes. És una iniciativa que s’ha consolidat i suma més de 55.000 visitants en les tres edicions anteriors a tot Catalunya.
Enguany any 2019 és previst que hi participin 6 agents de l’ Urgell, entre els quals hi ha el celler Analec de Nalec, el celler Boldú Viticultors de Verdú, El Restaurant 2007 de La Fuliola, la visita guiada a Verdú, la Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega i l’ Allotjament cal Monic de Castellserà.
L’any 2017 a l’ Urgell hi van participar 7 agents: Restaurant La Cava de Tàrrega, Rocallaura Cafè de Rocallaura, Celler cal Cabo de Sant Martí, Celler Analec de Nalec, Sidra de Preixana, Tastasons de Preixana, i el Museu de la Xocolata d’ Agramunt.
L’any 2018 a l’ Urgell hi van participar el celler Analec de Nalec, la Sidra Riera Badias de Preixana i la Cerveseria Matoll de Belianes que van obrir les portes del seus establiments per descobrir els vins, la sidra i la cervesa artesana. També hi van participat el Museu del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, l’allotjament Cal Monic de Castellserà, els restaurants Cal Menut de Belianes i Restaurant 2007 de la Fuliola. També es va poder assistir al Festival Tastasons de Preixana. Un total de 8 agents van ser els implicats. La tipologia de visitants va ser de famílies, grups i parelles, provinents de Lleida, Barcelona, Tarragona. Unes 350 persones es van desplaçar a l’Urgell.
Iniciativa conjunta
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya , a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.