Gestiö dels residus en cas de Coronavirus
El Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico del Govern espanyol ha emès una instrucció sobre la gestió dels residus domèstics en cas d'estar en quarantena per coronavirus (Covid-19) o d'haver donat positiu a les proves de detecció del virus.

Segons les recomanacions del Ministerio de Sanidad, els residus del pacient, inclòs el material d'un sòl ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s'han d'eliminar en una bossa de plàstic (bossa 1) i posar-los dins d'un cubell d'escombraries situat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense realitzar cap tipus de separació per al seu reciclatge.

La bossa 1 s'ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d'escombraries (bossa 2), que s'ha de deixar al costat de la sortida de l'habitació. En aquesta bossa 2 també s'hi han de dipositar els guants i la mascareta que hagi utilitzat la persona cuidadora i cal tancar-la adequadament abans de sortir de l'habitació.

La bossa 2 s'ha de dipositar amb la resta de residus domèstics de la fracció resta en una altra bossa d'escombraries (bossa 3). Aquesta bossa 3 també s'ha de tancar adequadament. Immediatament després, cal realitzar una completa higiene de mans amb aigua i sabó, fregant-se-les almenys durant 40-60 segons. La bossa 3 s'ha de dipositar exclusivament al contenidor de la fracció rebuig (gris).

Està totalment prohibit llençar-la als contenidors de recollida selectiva (orgànica, envasos, paper i cartró, vidre o tèxtil) o abandonar-la fora del contenidor de la fracció resta.

Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració