Aprenents i voluntaris es van conèixer a l’acte de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna
Dimecres, en un acte a la Biblioteca de Tàrrega, el professor de llengua catalana de la UAB Ignasi Badia va fer una interessant xerrada sobre els prejudicis que tenim entorn de les llengües. Va desfer alguns mites sobre la creença que hi ha llengües més difícils d’aprendre que d’altres, sobre la seva suposada importància segons el nombre de parlants, i també sobre els beneficis d’aprendre llengües, en especial la de la comunitat on vivim. Ens va fer reflexionar sobre la idea que potser se’ns ha creat la necessitat d’estudiar certes llengües majoritàries quan potser no tothom en té o en tindrà al llarg de la seva vida una necessitat real. Aquestes llengües han esdevingut també objecte de consum.
Tot seguit, es van presentar les vint-i-tres parelles lingüístiques que participen en l’edició d’enguany del Voluntariat per la Llengua. Aprenents de procedències ben diverses(Marroc, Moldàvia, Ucraïna, Perú, Mali, Romania, Colòmbia, Veneçuela, República Dominicana, Senegal) van conèixer els voluntaris que els acompanyaran en les trobades setmanals d’una hora per practicar la llengua oral .
A l’acte hi van assistir el conseller d’Ensenyament del Consell Comarcal de l’Urgell, Sr. Antoni Farré, i el Sr. Jaume Folguera, regidor de l’Ajuntament de Tàrrega.