S’inicien les intervencions arqueològiques prèvies a la modificació del traçat de la carretera de Tàrrega a Sant Martí de Maldà a l’alçada del jaciment dels Estinclells.

Aquesta semana s’ha iniciat una intervenció arqueològica prèvia amb la realització de cates a la zona afectada per a comprovar l’expectativa arqueològica del terreny, ja que part de les restes del jaciment ibericoromà dels Estinclells es troben als voltants d’aquest punt de la carretera, un tràmit important abans de l'execució de l’obra que ha de definir el traçat definitiu en funció de la rellevància de les restes.

La bona disposició de la Diputació de Lleida, propietària de la via i responsable del projecte de millora, i l’entesa entre el Departament de Cultura i l’Ajuntament de Verdú, ha fet possible la solució definitiva d’aquest tram i la millora de la seguretat viària. La corba existent integra ella sola un estrenyiment de la calçada, un canvi de rasant i manca de visibilitat.  El nou traçat per al tram esmentat, d’uns 550 metres, allunyarà la carretera del perímetre del d’interès arqueològic, millorant la seguretat i també l’accés al jaciment.

Des del Consell Comarcal, impulsors d’aquesta reforma, el President, Gerard Balcells, ha destacat que aquesta actuació garantirà la seguretat viària en aquest punt on cada dia hi circulen més de 800 vehicles de tots els pobles del sud de l’Urgell. Prèvia la millora definitiva, es procedirà a la millora de la visibilitat amb l’eliminació dels tal·lusos existents a ambdós costats de la corba, per restar-li perillorsitat provisionalment.
 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració