El Consell Comarcal de l’Urgell segueix apostant per un model de cuina saludable, sostenible, de proximitat i transformadora al territori.

El Consell Comarcal de l’Urgell renova l’adjudicació dels menjadors escolars amb la cooperativa social Lleure Quàlia
El president del Consell Comarcal de l'Urgell, José Luis Marín, junt amb el conseller d'Educació, Eduard Montseny, i el representant de la cooperativa Qualia, Lluís Nadal, s'han desplaçat a l’escola Jardí de Verdú per tal de presentar el servei de menjador d’enguany. 

El passat mes d’agost el Consell Comarcal de l’Urgell  va renovar la concessió del servei de menjador escolar de la comarca a la cooperativa social Lleure Quàlia. D’aquesta manera es renova l’adjudicació per 2 cursos escolars, més 3 de pròrroga a la cooperativa social de l’Urgell que ja els porta gestionant des de l’any 2015.
 
La cooperativa, que forma part del Grup Alba, condueix i coordina menjadors escolars des de l’any 2011. Aquest any  renova a l’Urgell aportant la seva experiència en el lleure i el seu valor afegit a nivell social amb la inserció laboral de persones amb altres capacitats i risc d’exclusió.

Els centres escolars als quals es durà el servei de menjador són: la Fuliola, Tornabous, Castellserà, Anglesola, Preixana, Puigverd d’Agramunt, Belianes, Sant Martí de Maldà, Ciutadilla, Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig i enguany s'incorpora l’escola de Verdú.
Quàlia cuinarà 250 menús diaris a les 10 escoles de l’Urgell i 240 menús dos dies a la setmana a l’institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig. Tots ells amb productes de proximitat de productores locals i amb un 40% de productes ecològics, amb l’objectiu d’ampliar-ne el percentatge. El model de cuina que ofereix la cooperativa és el de “cuina climàtica” on s'intenta reduir la presència de proteïna animal processada en els menús per minimitzar la petjada de carboni i la complementen amb llegums i combinacions d'altres aliments.

A banda de la gestió del menjar, també oferiran el servei de lleure a l’espai del migdia, a través d’una metodologia pròpia de projectes i activitats durant el curs escolar. A més, aquest any l’eix dels menjadors i tot el projecte pedagògic anirà ben lligat amb la Lia, l’amiga de Quàlia, el personatge que es va presentar el curs passat a totes les escoles.
El projecte pedagògic anirà destinat a promoure entre les escoles la sostenibilitat ambiental, l’alimentació saludable i els productes de temporada. Tot això es treballarà amb els infants d’una forma lúdica i divertida a través de dinàmiques, jocs i manualitats.

La sostenibilitat als menjadors serà un eix molt important aquests curs, la cooperativa compta amb un pla de sostenibilitat mediambiental amb el qual porta treballant des de fa temps, amb la implantació d’accions d’estalvi energètic a la seva cuina central a partir de plaques solars, l’eliminació de plàstics i l’ús d'envasos reutilitzables i millores en els seus processos de treball.

El valor estimat del contracte per als 11 centres durant els cinc cursos escolars adjudicats és de 2.735.095 €

El preu del menú varia i va de 6,49 € a 11,15 € depenent de la quantitat d’alumnes de cada centre, el qual es paga entre la família, el Consell Comarcal i el Departament d’Educació, segons els cassos.
També el Consell Comarcal  ha signat convenis amb sis associacions de famílies d'alumnes (AFA) per dur a terme la gestió del menjador.
 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes