El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha impulsat la creació de la Xarxa d’Oficines Comarcals per a la transició energètica (OCTE).
L’objectiu d’aquesta xarxa és preparar Catalunya per a la captació, l'aprofitament i l'emmagatzematge elèctric amb energies renovables.
Les oficines realitzaran sobretot tasques de suport i de creació de criteri comarcal per a la planificació i el disseny de la implantació d’energies renovables al territori, així com tasques d’acompanyament integral als projectes d’aquests tipus que es puguin desenvolupar.
La xarxa de tècnics comarcals, donarà suport als municipis en els projectes d’energies renovables i garantirà i coordinarà una participació activa al PLATER.
La OCTE de l'Urgell té la missió d'informar i assessorar a totes les persones, empreses i ajuntaments de la comarca que vulguin fer la transició energètica necessària per revertir la crisis climàtica associada a l'actual model energètic.
Actualment, dins dels Fons Next Generation EU hi ha diverses
línies de subvencions per afrontar aquesta transició energètica i reconversió d'eficiència energètica.
Per estar informat, inscriu-te al Butlletí digital de la OCTE Urgell omplint el formulari
La planificació i el disseny de la implantació d’energies renovables al territori, s'ha de fer entre tots. Per aquest motiu, l'Oficina fomenta la divulgació i informació a la ciutadania i impulsa un procés participatiu per a la definició del PACTE de l'Urgell i del PLATER.

PARTICIPA !!     contesta l' ENQUESTA o envia les teves aportacions i propostes a octe@urgell.cat

La teva opinió és important perquè ens ajuda a fer una radiografia del coneixement de la transició energètica que s'està desplegant a nivell mundial i una diagnosis de l'estat actual a l'Urgell. També es tindrà en compte a l'hora de fer propostes per la formulació del PLATER.